söndag, mars 28

(h)järnkoll

Man har en kropp som bara liksom fungerar. Det pumpar och smälts hela tiden, helt utan styrning. I går innan jag somnade läste jag i Illustrerad vetenskap (Frans som premmar) att vetenskapen nu kan koppla förbi skadad ryggmärg och få lama personer att röra på delar som hjärnan egentligen inte har koppling till... 
Här någonstans somnade jag.
Drömmarna denna natt får mig verkligen att fundera över just min hjärna. Jag har letat efter Jamacia Rum i Uppsala domkyrkotorn, snackat med folk som haft neonvisare (fiskedraget liksom växte i någon typ av rundgång) på sina butiker som sålde fiskedrag. Berättat för fiskedragsmannen att jag föredrar utförsåkning i Åre i april samt sprungit som en hind för att hinna ner till hamnen innan lamporna i segelbåten släcks (earth hour?). 
Jag vet inte ens om jag någonsin druckit Rom från Jamaica?

fredag, mars 26

grattis du är ihop med en kändis!

I går berättade an av mina kolleger att han hade sålt sitt hus. Någon annan på avdelningen undrade om det var en barnfamilj som hade köpt huset. Jo, det var det.
- Fast när vi skrev på alla papper var det lite konstigt... hon var född 63 och han var född 71. Jag trodde först kanske att hon var en kändis.
- Öhh ???
- Ja, det är ju typ mest kändisar som har yngre män och en barnkull nummer 2!

Just idag har Simon födelsedag, vi har efter 10 år fortfarande ingen barnkull nummer 2. Jag är kanske världsberömd på vissa delar av min arbetsplats, men nä... inte kändis. Däremot ser jag fram mot fler år med min ”unge” man född 69. Så grattis Simon, nu tror folk att du har en känd fru!

lördag, mars 20

enmansromantik

Jag har alldeles för mycket omkring mig just nu. Fast kul. Det mesta. Helt plötsligt ringer folk från förr, någon vill intervju mig för en tidning, jag syr och syr och syr och jobbar heltid fast fötterna värker. Ingen vits med att vara sjukskriven, det blir bara mer att göra sedan då. Samla på hög har aldrig tidigare varit min melodi Just nu är det dessvärre högar överallt! 
  Nåja, idag är jag en aning sjuk. En aning, inte så farligt. Bestämde mig för ett bad. Badrumslampan har det blivit epilepsivarning på, blinkblink...bllliiiiiink...blink. Medan badet fylldes ringde Beatrix. Jag berättade om förkylningen, vännen från förr och lampan i badrummet (måste verkligen ha varit en givande samtal). Bea utbrister:
- Jamen, vad bra enmansromantik! Då får du tända ljus. 
- Ja, ha-ha, det var längesedan vi fick plats i samma badkar, mannen och jag.
- Är det inte sjukt hur liten plats man tar när man är nykär!

Ps. Fast jag blir nykär i Simon lite då och då, det måste jag erkänna. Fast badkaret är för litet.


måndag, mars 8

misskött

Min blogg blir mer och mer misskött. Jag skyller på allt från tidsbrist till att det bara är OS och Vasalopp på TV. Jag har köpt en ny mobil i alla fall. Gullat med mina stora barn, börjat jobba heltid, fått rolig förfrågning från Signerat.se samt försökt gå på toa med min nya mobil.
Det senare är helt sjukt. Ibland behöver man gå på toa akut även när man är på shoppingtur. Rusar ner till en toa i city, väl där har jag ingen femkrona. Fast då ser jag att man kan skicka ett sms, få en kod och sedan dras 5 spänn på mobilräkningen. Skyndsamt sms:ar jag... fast jag befann mig i källarvåning så min mobil hade ingen täckning där nere nere i underjorden. Smart tänkt.