lördag, januari 29

min man lokföraren

Allvarligt talat är väl ett arbetsrum ett rum som finns istället för de forna källarna eller garagen? För män alltså. Jag hade nog närmast tänkt på att flytta in datorer, ja, och min egen ”garageverksamhet”, syverksta´n. Jag har släpat, målat, fixat... och mitt i alla sladdar och tyghögar kommer mannen i mitt liv på att han ska bygga en tågbana a´la enormus därinne. Klart han ska ha ett eget bygge, men kan han kanske måla lite då?

Ps. Tåg är redan beställda från England.

fredag, januari 28

moviestar

Nu ser jag ut som en filmstjärna i munnen.
De gamla amalgamlagningarna i tänderna expanderar tydligen. Nu har de suttit i tänderna i typ 40 år och alla verkar expandera samtidigt. Utan att ens tugga på något segt eller hårt sprack 2 tänder för några veckor sedan.
Du måste sätta dit kronor, sa tandis.
Ja, så nu ser jag alltså ut som en filmstjärna i munnen. Tyvärr inte en glammig stjärna, mer som han med metalltänderna i en gammal Bondfilm. Jaws.
Fast de här metalltänderna är som tur är bara provisoriska.

torsdag, januari 27

varför är allt så viktigt klockan 4.03?

När jag inte kan sova går jag upp och läser. Eller badar. Mitt huvud är av det slaget att det inte riktigt sover fast jag vill. Fina tips om att ha ett block bredvid sängen, där huvudbryerna ska antecknas under natten, funkar helt enkelt inte för mig. Lite rädd är jag att det som är viktigt mitt i natten ska försvinna när det är morgon. IG-prövningar, telefonsamtal, färglära, städa, måla väggar...

lördag, januari 8

photoshop

Den här fantastiska bilden fick jag i min mail i dag. Roligt med arbetskamrater :). Undrar var han fick bilden på mig ifrån?

Ps. Bronzino heter den gamle mästaren som målat originalet.

måndag, januari 3

i det närmaste klart

Garderob a´la enormus (alla tyger) har jag flyttat själv med handdukar och muskelkraft. Kan inte vänta på hjälp. Nypimpad byrå, sladdar, målarfärg och en sjukt tung bordsskiva från källaren. På plats! Nu ska jag bara hämta slagborren som Frans lånat, borra upp en hylla och en spegel, sen är det så gott som klart i sy- och datorrummet.
På min sida alltså.

lördag, januari 1

the happy end

Under de dagar jag haft ledigt, och egentligen borde organisera i röran efter alla omflyttningar, har jag erkänt för mig själv att jag verkligen inte kan motstå en familjefilm. Det hela började nog egentligen för många år sedan. Eh, fast då hade jag ju ungarna som förkläde. Nu pimpar jag en byrå. Framför TV:n och kan absolut inte slita mig från rätt dravliga historier. Ofta är det vuxna som inte är så bra på att vara föräldrar, ofta visar barnen dem vägen. Fantasi och magi är också favoritingredienser. Rätt usla skådespelarinsatser stör mig inte nämvärt. Blir märkligt gråtmild för ingen anledning alls. Sluten i familjefilmerna är ofta sedelärande, metaforiska och lyckliga. Såklart. Jag älskar lyckliga slut! Kanske inte så vidare värst djupsinnigt eller intellektuellt. Den här ledigheten har jag kollat på: pappor som blir tomtar och pappor som kommer på att det finns en fantasivärld. Magi med Harry Potter, tecknade filmer typ Dancing feet om en dansande pingvin som räddar alla andra pingviner, en Mary Poppinsliknande film... jag fastnar totalt.
Slutet gott, allting gott.