fredag, april 29

just idag är jag bäst!

Tissel och tassel, studentskivor och betygshets. Många är de som kommer på att de kanske borde gjort lite fler knop under det gågna året.
- Kan jag typ göra nå´t för att höja betyget nu?
(frågan ställd efter mer än 50% frånvaro och en fet IG-varning)
- Du My, imorgon va, så är de ju typ expoklassens skiva... åh, på fredag har vi ju dig hela dagen å då kommer vi inte är det okey eller?
Fröken My:
Ni är över 18 eller hur? Ni vet vad ni måste bli klara med. Det är elevutställningar nästa vecka och jag kommer såklart att sätta frånvaro på er... up to you, det är ert val. Tycker ni att ni har tid och råd kan jag inte göra mer än att säga.. fan vad dumma ni är!
Trodde de på rikt att jag skulle göra vågen och säga: Helt okey för mig, ni får MVG direkt?
I dag var 4 stycken på plats när lektionerna startade, sen droppade de in i olika skick under dagen. Jag valde att inte kommentera, vill man inte så kan inte jag tvinga någon, gymnasiet är frivilligt. Hm, ja, och engagemang, fina inlämningsuppgifter och flit belönas liksom på något vis i slutänden. Betyg kan man icke tjata sig till.
I sluttampen på lektionen (5 timmar) sa en elev plötsligt
- My, du är den enda läraren vi tycker om.
- Äh, det tror jag väl ändå inte, men jag rodnar lite klädsamt. Tack ändå. Varför då då?
- Jo, du liksom inte uppfostrar oss fast du gör det.
Just i dag är jag jäkligt bra :).

fredag, april 15

rätt bra faktiskt

Egentligen ska jag inte plocka russinen ur kakan, men det absolut bästa precis just nu, är att jag råkar vara lärare med påsklov. Massor med dagar att fylla med bra saker. Roliga saker. Flera dagar att bara vara vuxen på, inte någons fröken. Att jag får resa bort en sväng stör mig inte heller så värst mycket. Glad påsk!

torsdag, april 7

roligare än lister!

Vi skulle verkligen behöva ta tag i det här med lister i rummen. Lägga golv, måla, spackla och fixa. Inga problem. Det är listerna som aldrig kommer upp. De finns inte ens. Fick ett sms härom kvällen: ”17/4 kl.18.40 lämnar vi Sverige för London, hemma igen 22/4”. Sen tog det ungefär 5 minuter så fick jag ett nytt sms: ”Det är myyyycket roligare att resa än att ha lister i köket”. Tja, vad säger man om det? Varje gång vi reser säger vi samma sak. Roligare än lister. Vi hade nog kunnat tapetsera med lister vid det här laget! Fast vi reser istället :).

onsdag, april 6

lite mycket nu

Flera kurer med penicillin har gjort mig en aning hängig. Jag har t ex inte haft någon röst att tala om, eller med för den delen. Det är otrolig svårt att låta bli att prata och försöka använda teckenspråk när man vill ropa på någon. Konstigt nog blir omgivningen också rätt tyst. De flesta börjar viska. I mataffären artikulerar kassörskan väldigt tydligt. V-a-r ... d-e-t ... b-r-a ... s-å? Kanske trodde hon att jag inte hörde något heller? I måndags jobbade jag första dagen på nästan två veckor. Mitt skrivbord dignar under gamla och nya papper. I kväll har jag dessutom lovat att vara på skolan till klockan 21.00. Varför? Jo, för att ungdomarna i min klass ska ha en spelkväll. Jag brukar vara med och hoppa på dansmattor och försöka hinna med i Guitar Hero. Men, i kväll får de nog spela själva. Jag har ett jobb att försöka komma i fas med.