torsdag, juni 23

ledig och lite kär

Så var den här då. Sommarledigheten. De flesta lov startar med att man blir förkyld, så även detta. Men, nu är jag frisk och kry och har varit i Stockholm och besökt världens sötaste kille... och hans lika söta mamma. Man får bli lite kär i både små 1,5-åringar och sommarlov!
I morgon bär det av ut på landet i några dagar. Där står sill och stövelkastning på dagordningen. Sjukamp med bl a just stövelkastning är ett stående inslag och något som förmodligen mina ungar kommer att föra vidare som en midsommartradition. Alla grenar utförs i lag om två och alla åldrar kan delta. För det mesta kommer alla grannarnas barn också när det är dags för vuxna som gärna leker! Att observera, jag är dålig på att leka, men på midsommaren gör jag det med glatt humör... och i år förmodligen iklädd regnställ.
Glad midsommar!

måndag, juni 6

eureka!

Jag har dristat mig till att våga gå på mina hyfsat läkta fötter. En timme nu på morgon med discodunk, Peps och Astrud Gilberto i öronen. Så fantastiskt att upptäcka att det verkar funka! Vad säger man annars om den här dagen, glad nationaldag eller?

torsdag, juni 2

att avhålla sig

Varje år i mitten av maj infinner sig stadiet jag kallar ”Låt bli dina bloggar”! Varför? Jo, för risken finns att jag skriver något galet i stressat vredesmod. I går var det studentexamen på min skola. Den roligaste dagen på året, ja, och faktiskt den sorgligaste också. Betygen är satta, vissa med blod, svett och ångestklump i magen. Man, vill så förtvivlat gärna att alla ska klara sig. Många timmar går till att hjälpa, tjata och jaga. En del sätter helt enkelt på sig skygglappar så de ska slippa se att de kommer att ta studenten med både streck och IG i slutbetyg.
Men, när de står där med fina klänningar, spikes i håret och frack, slipsar och studentmössor... ja, då är allt glömt och förlåtet. När de håller tal med konstpausar inlagda i manus, när man får ett kort där det står att man varit ”grym”, en vinflaska, hundra kramar och blivit utsedd till hedersmedlem i klassen, ja, precis just den här dagen vill jag aldrig att de ska sluta, det är ju när de går i trean de liksom blivit vuxna och man har lite utbyte av dem ;).
I dag råder därför ingen avhållsamhet! Frans fyller dessutom 21 och har bjudit hela familjen på restaurang. Grattis min fina Frans!