söndag, juli 24

ijenklien...


... så är jag, precis som en vän sa... sjukt trött på heminredning. Däremot har jag ett stort behov av ordning & reda. Organisation. Förvaring är det som är grejen liksom, ja, eller så är det så enkelt som att ett stökigt huvud behöver ordning i kaos för att överhuvudtaget funka? Diskbänken kan man ju liksom torka av. När man, som jag, lever med två personer som upptäcker nya gardiner efter 2 månader eller har ett rum som är en horisontalgarderob krävs det någon form av eliminering av stök. Jag sticker inte under stol med att jag är en hopplös pryloman (krukor, byttor, burkar, tyger). Prylar kan bli, eller vara roliga, men man dör inte av att plocka undan dem heller. Just nu målar jag inne i skåp, på tavelramar, speglar och hyllor för att på något sätt packa samman saker och ting till enstaka ytor. Koföttter och måttstockar! Snart är det nog reda här ska jag se!
För många år sedan fick jag en så fin aquarell av en jobbarkompis... filosofi a´la Snusmumriken, i J. Burmans tappning. Hädanefter ska jag verkligen försöka leva efter devisen att inte samla prylar.
Tyger är dock undantagna. Och. Jag gillar faktiskt min egentillverkade läsande-lilla-my :).


Ps. Klicka gärna på bilden nedan för att lättare läsa de kloka orden.


3 kommentarer:

Gunilla sa...

Verkligen mitt i prick!

Aleisa Ribalta sa...

Ligeros de equipaje, hàller med! jag ska inte bli en prylsamlare, màste jobba hàrt, men jag tar din filosofi, och adopterar den!

my sa...

... ungarna vill ändå inte ha så mycket av det när de flyttar ;).