lördag, oktober 11

klös

Har linkat på onda hälar länge nu. Typ 20 år, med mer eller mindre smärtande fötter. Cortison, piller, sjukgymnastik, akupunktur, akupressur, ultraljud... you name it!
Idag har jag varit i sveriges närmsta stad. Vet inte riktigt varför den kallas  så. Jag kallar stan en håla, eller kort och gott Enköping. För att beta av röntgenköerna på Ackis, fick man fara till ett pyttesjukhus, som inte heter sjukhus, utan lasarett.
Spansk röntgenläkare frågade två gånger efter frikort, som jag inte har. När jag sa att jag skulle betala, skrattade han gott och länge och sa: No, no, jag är micket dålig på pengar. Usch. Kanske får du en räkning sen. Nu vi tar bilder.
3 bilder på varje fot i olika vinklar togs. Sen var det klart, och jag fick sätta på mig strumporna igen. 
Doktorn: Hörru, det ser micket, micket inte bra ut.
Jag: ?
D: Detta har växt... himlar med ögonen till högre makt, varför du inte kommit tidigare?
J: Växt?
D: Du svimmar lätt, ja?
J: Nej.
D: kom du ska få se.

Jag följer med till ett annat rum, där mina fötter syns på en datorskärm. Jag blir nästan full i skratt, det ser ut som jag har två långa klor under hälarna. Ben som bildats för att en inflammation aldrig läkt ut. Jag som trodde att jag nästan inbillat mig. Doktorer som säger att hälsporre alltid går över. Förr eller senare. Ha! Inte mina sporrar inte, de har växt i 20 år. Cirka 1,5 cm ”klo” under varje fot, inte så konstigt att jag gått illa.
Men, just nu är jag den rivigaste tjejen i stan. Det bor mer katt i mig än jag trodde.

Ps. Hoppas att de tar bort eländet, nu när jag typ har svart på vitt.


7 kommentarer:

li.te sa...

Fy fanken stackars människa vad smärtsamt det verkar. Skor är ju liksom inte utformade med kloklack eller inåtkil. Skrattar dock gott när jag läser ditt humoristiska inlägg. "Mycket, mycket inte bra" är from mitt favorit uttryck.

my sa...

Ett micket, micket användbart uttryck! Apselut.
Kanske ska man köra det snacket på nästa utvecklingssamtal med chefen, föräldrar, elever...
- nu är det mycket, mycket inte bra här på jobbet. Eller, er son är mycket, mycket inte bra på att vara i skolan... lol!

TORGNYSDOTTER sa...

jag adopterar också det uttrycket! Lysande.

Fyfan va ont det låter. Stackars. Hoppas de fixar snart.

Anonym sa...

Men herregud, tänk att du har tagit dig fram över huvud taget. Vad märkligt kroppen kan bete sig, och på båda fötterna dessutom. Du kommer sväva fram när du blir frisk.

my sa...

Kanske tar det inte 20 år till. Men, jag vet inte hur de tänkt fixa det. Det har de inte sagt. Någon antydde att det skulle vara bra med stretching. Nähä? Jag har under säkert minst 15 år stretchat mina fötter och hälsenor. Det som händer är att man blir väldigt rörlig, och rätt vig. Men mot sporrarna hjälper det icke! Helst vill de ge piller och mer sjukgymnastik, men det tar nog inte bort mina kloutväxter? Fötter vill de helst inte gräva inuti har jag förstått. Vi får väl se.

Ps. De = doktorer

TORGNYSDOTTER sa...

men asså...? stretching? Det var konstigt. Det där får vi snacka om vid tillfälle.

my sa...

Jo, det har de sagt i alla år. Om man stretchar ut hälen ska (heter det farsia?) tydligen klara inflamationen bättre... alltså jag är ju inte doktor, eller kan något direkt om muskler och senor. Ibland är man dum nog att tro på allt. Läs: tron kan försätta berg.