fredag, oktober 2

fredag

Jaha, vad har jag gjort idag då? 
En hel del faktiskt (fantastiskt när man kan svara på sina egna frågor). Jag har undervisat i textil materialkunskap på min lektion som heter fackteckning & design, eldat på sidentyg så brandlarmet på skolan gick (jag måste ju bevisa för 17-åringarna att det luktar bränt hår, förmodligen bevisade jag även dumhet), skrivit månadsrapport och påmint mina rumspolare om att de också skulle fixa det, cyklat, pratat i telefon en jättelång stund med Bea, peppat Frans att söka till universitetet i höst, gosat med en av katterna, sovit, vaknat... och då satt det en tele2försäljare i storarummet(!), pratat med Olle som jag tror samtidigt försökte få ordning i skåpen eller skulle mata sin fru med hemkokt middag, porterat mitt telefonnummer till Tele2 samt fått en gratis (ful) telefon på köpet, ritat mönster till en ”Nimoverall”, tittat på halva filmen ”Apornas planet” (maken har just beställt Canal digital) ja, å så har jag klippt till några beställda klänningar. Nu ska jag packa upp tvätten som står i typ fjorton ikeakassar i hallen. Det är bara 23 dagar till jag ska åka till karibien. En bra dag.

7 kommentarer:

Aleisa Ribalta sa...

åh, vad härligt!, om jag kunde vara din elev.... fast det känns så skön när ´bara ger mig lite råd, tusan tack för det!
vänta lite, karibien? jag kommer från Kuba, viste du det? jag är född i den underverket, så avis är jag inte men sugen på att krippa inn i väskan i alla fall. aldrig kommer du att hitta vackrare än där.

my sa...

Aleisa: Hm, nåja eleverna kommer nog att minnas att man inte ska sätta fyr på siden i alla fall :). Nä, jag visste inte att du kom från Kuba. Just nu håller jag på att försöka lära mig papiamento (turistvarianten). Jag ska resa till Aruba och Curaçao. Som ungdomarna skulle sagt: fett nice!

knas sa...

så mycket får jag inte gjort på en MÅNAD nuförtiden!

Jag är avis. Båda på din handlingskraftighet (vänta nu, heter det verkligen så?) och på din resa till Karibien. Samson och jag vill också krypa in i din väska. Undrar hur många väskor du får checka in, du kommer få många förfrågningar...

Aleisa Ribalta sa...

som sagt, karibe kommer du inte att glömma, papiamento, hehe, jag har hör talas om det, precis det skulle jag kala mitt svenska, LOL

my sa...

Knas: Fast det är inte meningen att man ska hinna så mycket när man har en liten bebis! Eller meningen och meningen, hinner gör man inte i alla fall.
Jag få väl helt enkelt leta rätt på en ny resväska. Jag brukar annars resa med bara en kabinväska som bagage, man använder ju bara badkläder och discotiden är sedan länge över :).

Aleisa: Än så länge kan jag typ säga danki (tack) och bon bini (välkommen), ja, och några ord till. Fast jag har ju några dagar till på mig.

Beatrix Vnunk sa...

Fredagar är fin-fina dagar. Och nästa fredag blir ännu bättre:)

my sa...

Bea: Skriv en att-göra-lista.