söndag, maj 4

män v/s strumpor och sol


Vackert väder, åh så skönt att bara vara ute och flanera lite. Men, vad är det med män och fint väder? Äldre, medelålders, tjocka, smala, tunnhåriga och långhåriga, alla (eller i alla fall alldeles för många) älskar strumpor! Nu menar jag inte att det är något fel med strumpor, men om man alltid har samma strumpor, oavsett skor och annan klädsel än långbyxor, blir det rätt fult.
Jag hatar fula saker!
Finns det ingen som kan säga åt dem? En morsa, fru eller vettig manlig bekant.
Först av allt sätter dessa män på sig sina sommarshorts (lite för trånga i midjan), sen tar de fram en lös och ledig skjorta (kortärmad, gärna hawaiimönstrad från 1982), sen tar de fram strumporna. Strumporna är ofta av modell ”gubbe” - rätt höga i skaftet och of course, uppdragna så långt det går på de bleka vadorna. Brungröna, svartaktiga och ibland med Homer Simpson broderad på skaftet. Ibland tar männen fram sina tubsockor också, men det är mer OK, i joggingskor i alla fall. Iklädda shorts, fritidsskjorta och strumpor ska de sedan ta på sig skorna... de foträtta bruna eller svarta med snörning får det bli! Ibland kan även sandaler i brunt skinn komma på tapeten... eller ve och fasa, foppasandaler. #ryyyyseeer#

Ps. Min mormor (född 1921) sa alltid att hon gärna skulle ha en ny man... att gå på teater med, att ha lite nytta i trädgården av, att skratta och prata med... mormor vidhöll ända till slutet att hon gärna ville träffa en ny man... med klausul: "bara han inte har fula gubbskor.. med strumpor i."!




5 kommentarer:

Kenneth Grönwall sa...

Hahaha, ja fy fan! Det är hemskt! En annan hemsk sak är ju alla dessa fjortisbrudar och killar som glider runt i mysbyxor OFFENTLIGT!? Värre blir de ju äldre det är. Självklart kan jag ju ha överseende med att man dra på sig att par mysbyxor för att handla en Skogaholmslimpa i närbutiken men ja...usch.

TORGNYSDOTTER sa...

jag är lite allergisk mot att folk rent generellt har alldeles för lite kläder på sig just nu. De allra flesta klär bättre i mer kläder. Framför allt nu med vinterkroppen, i färg och form, intakt.
Svenskar har verkligen en alldeles för avspänd attityd till hud *rys*.

my sa...

De unga snärtorna kan också sätta på sig pants och till det en tunika. Tunikan lämnar oftast inget åt fantasin. De böjer sig helt ogenerat och vissar upp stingtrosorna under pantsen.
Observera att ingen av oss hör till kategorin: gubbar, gamla, fjortisbrudar eller snärtor.

Sophie Sölveborn sa...

cityshorts. och strumpbyxor under.

Jag förfäras. Och de få som möjligen skulle kunna passa i det skulle aldrig komma på tanken att klä sig så.

Folk i city går för övrigt på allvar runt i linnebyxor och badtofflor. Sinnes. Det blir en ganska rejäl kontrast mot kontorsfolk och kloka som har både byxor och jacka.

Unknown sa...

Oh! Aldrig hört en så mitt i prick beskrivning av min far, bortsett ifrån Hawaii mönster. Det skulle mor aldrig tillåta.
Oerhört gräsligt överlag med detta, kan de aldrig förstå?
Vad som helst på sin egen bakgård, men när vi övriga måste se...