onsdag, juni 10

det går runt typ

Vår VD, ja, vi har en sådan på vår skola (+ en kommunal rektor och två andra rektorer för friskolan och för karaktärsämnen) sa till den proppfulla aulan dit alla var kallade:
Innan ni går på sommarledighet är följande tjänster uppsagda, det finns för många utbildningsplatser i Uppsala och som av en olycklig slump har elevantalet minskat drastiskt. Hallå! Alla VET att i slutet av 80-talet och i början av 90-talet var det babyboom. De barnen är typ slut nu. Alla, utom vår VD vet att det kommer ta ungefär 13 år till det blir smockfullt på gymnasieskolorna igen. Barn födda under de senaste 4-5 åren och de som kommer att komma under de kommande 4-5 åren är nästa boomkull! Just nu saknas förskoleplatser.
Vår VD hade på förekommen anledning sökt om grundskoleskola, (kompetensen finns ju redan i huset) snart ska vi nog bli förskolepersonal också. Det är väl en sjuhelvetes skillnad på att undervisa elever som är 12 år och 19 år? Skulle jag tro i alla fall.
Mellan 6-åringar och 16-åringar är glappet mindre. Hur då då? Båda åldrarna växer så det knakar, är fumliga och rumliga, är ytterst påverkade av yttre stimuli och har antingen könsord eller könsord som sin nya hobby. Det här kommer att gå fint My. Det bästa med förskolan borde vara att man slipper sätta betyg. Alltid någon vinst.
Och. Vår VD får behålla jobbet hur det än blir. Ratzit säger att han tjänar 73 000.- i månaden... 3 lärartjänster alltså.

2 kommentarer:

Beatrix Vnunk sa...

Ja, i just det här avseendet har jag så pass mycket information att jag ironiskt kan säga: Det är han värd! Den hedersknyffeln.

my sa...

Visstdå!