torsdag, december 6

nästan som tryfflar...

fast godare!
Eftersom mat och godsaker berör. Om någon läser detta, ska ni absolut testa: "Det svarta hålet" en garanterad succé.

Chokladkakan:
200 gram god mörk choklad
200 gram riktigt smör
3 ägg
2,5 dl socker
2,5 dl vetemjöl
Smält choklad och smör i en kastrull. Vispa ägg och socker så det blir fluffigt. Blanda mjöl i äggsmeten. Häll i chokladsmöret. Rör. Häll i form som är ungefär som en normal stekpanna i storlek. Helst med avtagbar kant. Grädda i 175 grader (mitt i ugnen) 25 minuter (OBS! Den SKA se rå ut) Låt svalna, gärna under press. Kakan ska vara rätt platt. Ca 2-3 cm hög.

Glasyr:
25 gram smält smör
1 dl vispgrädde
150 gram god choklad 70%
Hetta upp smöret, ovispad grädde och choklad på svag värme. Rör så det bli jämt. När det är ungefär rumstemperatur brer man ut det över den svalnade kakan, både uppepå och på sidorna.

Servera med vispgrädde och fina frukter eller bär.
Man orkar alltid mindre än man tror!

Ps.Och nu funkar det inte att sätta in en bild heller. Mhrgh.

3 kommentarer:

Udda Persson sa...

Man tackar man tackar!
Ska prova genast.

my sa...

Ja, prova bums! Gott, gott!
Jag har precis satt in min i ugnen, eftersom det var så synd om mig efter akupunkturen. Belöna och trösta sig själv ska man göra ofta!

Ps.
Tomten har även uppmärksammat din renons på glas.

Beatrix Vnunk sa...

kvällen är planerad. Idol och my-kaka!