tisdag, december 18

praliner... vilket underbart ord


Jag gillar julen, levande ljus, läsa böcker och att ta det lugnt. Jag kanske inte direkt gillar allt med julen. Visst det är mörkt. Då tänder jag väl ljusen då! Jag är lite dålig på att inte göra någonting alls. Men, jag håller på att öva mig. Så nu önskar jag mig en kanapé, praliner, en god bok och rödvin.

5 kommentarer:

michanek sa...

Det ser lite ut som om din kanapé är gjord av chockla! Pralinkanapé är ett ännu underbarare ord, tycker jag. Nästan som en boktitel. Må du läsa mycket och mysa i jul. Det ska va gött o leva, annars kan det kvitta! Kom ihåg det.

TORGNYSDOTTER sa...

Vet du my...? Du är faktiskt som en pralin hela du. En söt my-pralin. Om jag kunde skulle jag ge alla jag tycker om my-praliner i julklapp!

my sa...

Pralinkanapé... mmm, det ordet borde du ta patent på! Eller skriva en bok om.
Guldtorgnysdotter, du vet väl att du är begåvad med konsten att få folk (dvs mig) att må bra? Du blir inslagen direkt... och skickad till mig.

Colette van Luik sa...

Åh, vad jag älskar människor som använder fina, gamla ord som kanapé. Hur längde sedan var det inte som jag såg detta vackra ord i tryck?! Jag älskar även människor som säger "Hur sa?" istället för "Va?". Michanek gör det, och det ska hon prisas för. Och min vän A säger ofta "På min ära!" Ljuvligt. Själv gillar jag orden väsensskådande, intet och adiabatisk. Använder dem dock typ aldrig.

my sa...

I sanning!